Contactează-ne!

Ce este pararontologia?

Inflamația cronică a țesutului parodontal (acel țesut care ține dintele pe os, denumit parodontiu) definește popular “parodontoza”.

Principala cauza determinantă, se referă la agresivitatea bacteriilor din placa bacteriana și tartrul de pe suprafețele dentare. De asemenea în literatura de specialitate mai sunt înscrise și factorul genetic, stresul, iar fumatul favorizează și agravează această afecțiune.

Cum o depistăm?

Sângerarea la nivelul gingiilor, care apare în special la periaj, masticație, dar uneori este spontană. Este însoțită frecvent de modificarea culorii gingiilor într-o nuanță de roșu aprins până la violaceu.

Este important pentru pacient, cu acest simptom să nu fie ignorant, deoarece tratarea acestei afecțiuni are șanse mai bune de reușită dacă este tratată într-o fază incipientă.

Retracția gingivală observată ca “alungirea” sau dezvelirea dinților Necesită o prezentare urgentă la medicul specialist parodontolog.

Halena fetidă (mirosul neplăcut al cavității bucale) care nu dispare după igienizarea cavității bucale, este dată de cele mai multe ori de prezența pungilor parodontale .

Acesta dispare de regulă în urma chiuretajului pungilor parodontale .

Mobilitatea dinților reprezintă un semnal de alarmă, care arată că afecțiunea parodontală avansat mult, iar suportul osos este mult diminuat.

Tratamentul acestei afecțiuni este complex și depinde de stadiul în care se află boala și de afectarea propriu-zisă a structurii dento-parodontală.

O igiena bucală impecabilă ajută mult vindecarea.

Aceasta trebuie completată cu igienizarea profesională realizată de medicul stomatolog care efectuează detartraj-ul, periajul profesional completat cu airflow. Se elimina astfel placa dentară care se depune pe dinți după masă și tartrul dentar care duce la apariția gingivitei și a parodontozei.

În tratamentul acestei afecțiuni se efectuează și intervenții chirurgicale care constau în chiuretajul subgingival în câmp deschis (fără a inciza gingia) sau deschis, însoțit sau nu de adiție osoasă și reconstrucția crestei alveolare.

Sunt utile de asemeni și badijonările cu creme pe bază de antibiotice precum și bioterapia de reactivare.

Medicii stomatologi din cabinetul Heinerich  au obținut cele mai bune rezultate în tratarea afecțiunilor parodontale după realizarea unei consultații amănunțite și stabilirea unor variante terapeutice specifice, în funcție de stadiul în care se află boala parodontală.

Prețuri Parodontologie

Consultație medic specialist parodontolog și realizarea fișei parodontale = 200 RON

Chiuretaj parodontal = 100-150 RON

Tratamentul local al pungilor parodontale = 150 RON

Realizarea crestei osoase = 250 RON

Adiție os = 250 RON/ flacon

Membrana resorbabilă = 250 RON

Tratament complex de igienizare + biostimulare + badijonare antibiotic = 250€/ 10 ședințe

Contactează-ne

021.726.67.78
0744.521.342

Protejează-ți dantura