Contactează-ne!

Noutăți

Ce inseamna periajul interdentar?
Periajul interdentar completeaza periajul dentar si se refera la curatarea corecta a fetelor dintre dinti atunci cand periuta dentara nu ajunge pe acele fete.
Daca spatiile dintre dinti sunt mari sau pacientul are lucrari protetice compuse din coroane unite intre ele este absolut necesar sa completam periajul dentar cu cel interdentar. Acesta foloseste accesorii ale periajului, cum sunt periuta interdentara, ata dentara, dusul bucal, apa de gura.

Ata dentara curata spatiul dintre dinti acolo unde nu ajunge periuta, fiind utilizata de regula la sfarsitul periajului. Daca spatiile dintre dinti sunt mari, ata dentara se foloseste inainte de periaj, pentru a elimina resturile alimentare mari. Se fac miscari pendulare fata – spate, pe fetele interdentare, apoi se curbeaza ata dupa forma dintelui. Miscarile trebuie sa fie blande, fara a se apasa, urmarind sa nu raneasca gingia din zona respectiva.

Periutele interdentare se introduc in spatiile dintre dinti dinspre buza spre limba, apoi se clateste gura cu apa fara pasta.

Apa de gura completeaza periajul bucal, indepartand bacteriile ramase dupa periajul dentar si interdentar si asigurand o respiratie proaspata, frumos mirositoare. Se utilizeaza la sfarsitul igienizarii, clatind cavitatea bucala timp de 30 secunde, fara a o inghiti.
Pe piata exista multe sortimente de apa de gura care dupa utilizare se pot imparti in:
– Cosmetica, folosita in respiratii urat mirositoare;
– Antiseptica, cea care previne aparitia cariilor si combate placa bacteriana;
– Cu fluorura, pentru pacientii care prezinta hipersensibilitate dentara;
– Cu clorhexidina, folodita o perioada limitata si recomandata pacientilor care prezinta afectiuni parodontale sau periimplantare;

Dusul bucal se foloseste la sfarsitul periajului, utilizand solutie de apa de gura diluata. Este absolut necesar pentru igienizarea implanturilor dentare, fiind cunoscuta necesitatea pastrarii unui spatiu perfect curat in jurul acestora.

Trebuie mentionat ca igienizarea implantelor se completeaza obligatoriu cu vizite periodice, regulate la cabinetele stomatologice.
Controlul periodic, monitorizarea si igienizarea profesionala, asigura pastrarea implantelor dentare multa vreme in cavitatea bucala.

30 apr., 2021

În loc de salut

Debutam seria de articole pe noul website al cabinetului nostru de stomatologie HEINERICH 1929, din Drumul Taberei, cu un salut adresat pacientilor nostri de acum, de alta data si din… Read More
10 iun., 2022

Igiena dentara la noi acasa

Cum sa ne pastram o dantura sanatoasa? Principalul pas in mentinerea unei cavitatii bucale sanatoase si curate este periajul dentar. Desi pare simplu, o igiena dentara corecta depinde de mai… Read More