Contactează-ne!

Ce este implantul dentar și când se folosește?

Implantul dentar este un dispozitiv alcătuit din aliaje din titan care înlocuiesc pe arcadă un dinte lipsă și care se inserează chirurgical în zona dentară.

Limitele implementării acestor implante sunt date de grosimea axului receptor, precum și de calitatea acestuia. Sunt importante de asemenea și traseul vaselor și nervilor din zona vizată, iar la arcada superioară se urmărește poziția sinusului maxilar.

Starea generală a organismului, precum și prezența unor afecțiuni au o importanță deosebită motiv pentru care medicul stomatolog solicită pacientului un set de radiografii dentare speciale și analize de sânge înainte de implementarea implantelor.

Etapele tratamentului

Intervenția este permisă și persoanelor vârstnice dacă starea de sănătate a acestora este bună . În cazul în care pacientul suferă de anumite afecțiuni, acest tip de tratament poate fi contraindicat.

Medicii stomatologi din cabinetul Heinerich, specialiști în implementarea implanturilor dentare, evaluează cu mare atenție istoricul dentar și testele pacientului care solicită acest tip de terapie.

Tratamentul se efectuează sub anestezie locoregională și nu este dureros.

Perioada de osteointegrare durează 4-6 luni, după care se poate atașa bont-ul protetic. Prezența acestuia permite protezarea prin coroane sau punți dentare.

Cum se îngrijesc implanturile dentare?

O atenție sporită trebuie acordată igienei orale zilnice, folosirea periuțelor interdentare și a apei de gură.

Este esențială prezentarea periodică cu regularitate la cabinetul stomatologic unde se realizează igienizarea profesională  a implanturilor dentare asigurând astfel longetivitatea acestora pe arcadele dentare.

De asemenea dacă pacientul este fumător este indicat să se prezinte mai des la cabinet pentru control.

Ce tipuri de implanturi folosim?

Medicii specialiști implantologie ai cabinetul lui Heinerich au obținut rezultate excelente folosind implantele de proveniență israeliană NOVA (Novitex), precum și pe cele de la MEGAGEN (Coreea de Sud), al ALPHA BIO (Nobel Biocare – Israel), MIS (Israel).

Implantul dentar Nova de la Novilex® (Israel) prezintă noua suprafață novitex cu următoarele avantaje:

– Biocompatibilitate excelentă acoperire Novirex

– Suprafață hidrofilo cu afinitate ridicată pentru sânge

– Conductivitate mai mare a suprafeței

– Stabilitate inițială crescută cu timp de vindecare mai scurt

– Suprafață extrem de pură

– Rezultate clinice excelente la încărcarea imediată

  • Implanturile dentare MEGAGEN au luat naștere în anul 2002, ca o subsidiară a grupului MINEC ( MegaGen International Network of Education and Clinical Research ) din Coreea de Nord.

Din gama de implanturi propuse de această firmă, se remarcă Any-Ridge®, ultimul model, considerat cel mai performant și indicat în majoritatea situațiilor clinice.

 Este primul implant care a introdus conceptul de design cu spire progresive, iar pe suprafața acestuia sunt încorporate particule nanomicronice de oxid de calciu, astfel încât țesutul osos astfel încât nu vine în contact direct cu implantul, și cu peliculă fină de oxid de calciu .

Implanturile dentare israeliene ALPHA BIO și ARDS sunt foarte bine integrate în os permițând realizarea unor lucrări dentare de lungă durată.

Dacă pacientul dorește implementarea de lungă durată a unor implanturi mai scumpe (STRAUMANN, ZIMMER, NOBEL)  cabinetul nostru comandă acele implanturi de la firma furnizoare, iar medicii specialiști în chirurgie orală și implantologie ai cabinetului Heinerich le vor implementa în cele mai bune condiții.

Prețuri Implantologie Dentară

Implant:

  • Nova (Israel) = 400 €
  • Megagen (Coreea de Sud) = 450 €
  • Alfa Bio (Israel) = 450 €
  • MIS SEVEN (Israel) = 500 €

Proteză pe implante = 2800 RON

Sinus lifting închis (inclusiv os) = 400 €

Sinus lifting deschis (inclusiv os și membrană) = 600-800 €

Implant cu JEDER sistem = 650 €

Implant dentar

Pentru a zâmbi din nou!

Contactează-ne

021.726.67.78
0744.521.342

Protejează-ți dantura