Contactează-ne!

Ce înseamnă endodonția?

Tratamentul Endodontic are rolul de a păstra dinții naturali pe arcadă cat mai mult timp posibil.

Termenul “endodonție” vine din limba greacă și înseamnă “interiorul dintelui”. Acest tratament denumit popular “tratament de canal”, se referă la prepararea canalelor radiculare, în urma extirpării pulpei dentare (nervul), adică a țesutului moale din interiorul dintelui.

Se îndepărtează astfel bacteriile și resturile organice din tot sistemul de canale prezente în rădăcina dintelui (la dinții infectați), iar în final aceste canale sunt etanșate cu materiale biocompatibile care izolează interiorul radicular și nu permit reinfectarea dintelui.

În acest mod, se salvează de la extracție un dinte a cărui pulpă este inflamată, necrozată sau infectată și se previne infectarea sau inflamarea țesuturilor din vecinătatea structurii dentare (țesuturi moi, oase maxilare).

Tehnologia necesară

Realizarea tratamentului endodontic necesită prezența unui medic specialist cu o pregătire suplimentară dedicată endodonției, aparatură și materiale performante.

Folosirea microscopului operator permite vizualizarea spațiului din interiorul dintelui, obținând use informații suplimentare și detalii semnificative din canalele radicularare. Se realizează astfel manopere de mare finețe care conduc la creșterea calității tratamentelor și recuperarea unor dinți naturali care păreau complet compromiși până la utilizarea microscopului.

Cabinetul Heinerich a achiziționat recent un microscop nou de mare precizie precum și sistemul VDW Gold Reciproc de ultimă generație, care permit specialiștilor noștri să obțină rezultate deosebite în tratamentele efectuate pe dinții infectați sau foarte cariați.

Ce beneficii oferă clinica Heinerich?

Clinica Heinerich vă oferă cea mai modernă rezolvare acestei probleme ,,Tratamentul endodontic la microscop,, efectuat de medici specialiști în această nouă metodă.

Obturația de canal la microscop dublată de radiografie de control efectuată la clinica noastră, vă oferă o siguranță în plus pentru calitatea și durabilitatea tratamentului dentar câtă vreme dintele rămâne pe arcadă.

Diagnosticul radiologic în clinica noastră se efectuează cu utilaje electronice (viziograf), care conferă pacientului o înaltă siguranță la radiații,timpul de expunere fiind de 0,08 secunde, iar doza de radiații încasată este mult sub cea din timpul zborului cu avionul.

Prețuri Edodonție 

Extirpare vitală + obturație de canal 3-D:

  • Monoradicular = 400 RON
  • PM = 500 RON
  • M = 600 RON
  • MM = 800 RON

Retratament + obturație canal 3-D:

  • Monoradicular = 500 RON
  • PM = 600 RON
  • M   = 700 RON
  • MM = 900 RON

Aplicare MTA = 100 RON

Extracție corp străin de pe canal = 300 RON

Tratament de urgență:

  • Incizie,drenaj endodontic, pansament calmant = 200 RON

Contacteză-ne

021.726.67.78
0744.521.342

Protejează-ți dantura